Stay på College HF-Outdoor

Tag på HF-Outdoor i Thy og få en ungdomsuddannelse med naturen i fokus.

Vi har Danmarks største vildmark, Nationalpark Thy, i baghaven og vil på alle tænkelige måder bruge dette aktivt i vores hverdag. Vil du gerne opleve naturen i Thy og nyde fællesskabet med ligesindede, er HF-Outdoor den rigtige ungdomsuddannelse for dig.

At tage en ungdomsuddannelse hos os er - hvis vi selv skal sige det - noget helt specielt. På HF-Outdoor bruger vi omgivelserne, naturen og vores samarbejdspartnere som en integreret del af uddannelsen. Vi forsøger at bygge bro mellem passionen for naturen og den daglige undervisning samt bruge elevernes fælles interesse som motivation i forhold til den daglige undervisning.

HF-Outdoor giver dig medindflydelse

Vi forsøger i fællesskab at udforske og udfordre mulighederne, som området giver os. Det kan både være ved at indgå i events som frivillige, lave egne events, afvikle workshops, lave foredrag med gæstelærere og især at være så aktive og deltagende som muligt i forsøget på at lære om og bruge naturen.

Der vil fra kollegiets side være fokus på udviklingen af sammenholdet på den 2-årige ungdomsuddannelse og forståelsen af hinandens forskelligheder. Oplevelsen af medindflydelse og af mulighed for at deltage er en bærende faktor på stedet.

Aktiviteter på HF-Outdoor

Vil du gerne vide mere om, hvilke aktiviteter vi har på HF-Outdoor? Så klik her

 

Bolig

College HF-Outdoor ligger i Svankjær i THY (den tidligere Svankjær Efterskole), og HF-Outdoor deler kollegiet med eleverne på en af vores andre profillinjer nemlig HF-Imagine.

Huslejen for at bo på eget værelse beløber sig til ca. 2.400,00 kr. pr. måned, som inkluderer husleje, forbrug og internet. Eleverne på HF-Outdoor skal selv stå for rengøring, indkøb og madlavning.

Eleverne får den første måned på uddannelsen en gratis grøntsagskasse fra Thykassen med lokalt producerede økologiske fødevarer. Herefter kan man selv tegne abonnement på levering af Thykassen til HF-Outdoor-pris.

Vi er klar over, at vi har et stort ansvar, når vi samler unge fra hele Danmark på vores nye hf-linje, HF-Outdoor, og bosætter dem på vores kollegie i THY, og derfor vil vi også gøre vores bedste for at holde opsyn med de unge. Der vil være personale, som har ansvaret for denne opgave, og det vil være højt prioriteret fra skolens side. Vi har fra vores andre hf-linjer, HF-Cold Hawaii og HF-Imagine, erfaring med at føre tilsyn med en gruppe af unge mennesker, og vi ved, at dette er afgørende for at få fællesskabet til at fungere.

Fællesspisning i kollegiet HF Outdoor

Need to have

 • Vandrerygsæk min. 60 liter
 • Sovepose min 3 sæsoner - gerne også til vinterbrug
 • Liggeunderlag
 • Personligt spisegrej
 • Turkniv / Spejderkniv
 • Pandelampe
 • Kortlomme/Kortmappe
 • Tøj til vandreture og en aktiv hverdag
 • Vandtæt jakke / skaljakke
 • Vandrebukser
 • Vandresko
 • Tursko / løbesko
 • Indendørssko

Nice to have

 • Vandtæt rygsæk / drybagh
 • Vintersovepose
 • Fjeldski / sko
 • Fiskeudstyr
 • MTB

HUSK det er ikke nødvendigt udstyret er nyt, der findes meget godt udstyr på marketplace eller DBA.

 

Har du spørgsmål til grej eller andet vedrørende aktiviteter eller kollegie?

Så grib fat i linjelærer Kristian Engell Holmstrup på telefon 2639 6237

Outdoorgrej - Magnus

Vores elever

Vi håber og tror på, at eleverne på HF-Outdoor er Danmarks bedste, og vi har forståelse for, at I sikkert er vidt forskellige, men at I har en fælles interesse i naturen og de muligheder, den stiller til rådighed.

Vi håber at få elever fra hele landet. Vi tror, at vores uddannelsestilbud vil appellere til unge og lidt ældre elever. Vi ved af erfaring, at aldersforskelle i dagligdagen er en styrke. Unge og ældre får sammen en hverdag til at fungere, ligesom viden og livssyn deles og udfordres i det tætte samvær på kollegiet.

Nationalpark Thy:

College HF-Outdoor ligger lige op ad Nationalpark Thy og kun 4-5 kilometer fra Vesterhavet, og det giver nogle fantastiske muligheder for dagligt at bruge naturen på forskellig vis. Det kan være til fysiske aktiviteter, som spisekammer eller til afslapning. Du har mulighed for på daglig basis at få store naturoplevelser, hvis du er interesseret i at opsøge dem!

Egen nyttehave:

Vi har etableret en stor nyttehave, som ligger lige ved kollegiet, og det er meningen, at I selv skal have mulighed for at dyrke jeres egne grøntsager. Samtidig vil vi på forskellig vis tænke ”fra jord til bord” ind i elevernes hverdag og give dem muligheden for at tænke i selvforsyning.

Orangeri:

Dyrk jeres egne planter, og sæt jeres egne planter til forspiring. Vi håber, at vi i tilknytning til vores kollegie får etableret en form for orangeri, hvor der vil være mulighed for at dyrke sine egne tomater, agurker, chilier og lignende.

Rum til kreative aktiviteter:

Er du kreativ, kan lide at tegne og male eller sy?

Så er der på kollegiet et billedkunstlokale, som er til rådighed for beboerne på vores kollegie. Her kan du upcycle tøj, redesigne, tegne eller male et billede, som du ikke kan få ud af hovedet. Du har adgang til rummet 24-7.

Køkkenfaciliteter:

Køkkenet er stedet, hvor eleverne kan dyrke deres interesse for at bruge naturens ressourcer i den daglige madlavning. Hvad enten fokus er på traditionel, økologisk, vegetarisk eller vegansk mad. Hjertet på kollegiet er vores køkken. Køkkenet er et naturligt mødested og et sted, alle har brug for at komme. Her får du din egen køle- og skabsplads. Derudover er køkkenet udstyret med alt, hvad du har brug for i forhold til madlavning og spisning. På kollegiet står du selv for indkøb og madlavning. Vi håber naturligvis, at I finder nogle at lave mad sammen med, fordi det både er nemmere og mere hyggeligt.

Har vi vækket din interesse? BOOK et besøg

Vi vil rigtig gerne vise dig rundt på kollegiet, så du og dine forældre kan få et indblik i hverdagen herude. BOOK et besøg ved at kontakte studievejleder Nina på 23 31 26 93 eller nen@vuctm.dk

HF-Outdoor ved bålpladsen

Vinterbadning/morgenbadning/ravjagt:

Havet er lige i baghaven, og der er rig mulighed for de friske til at tage en dukkert både sommer og vinter. Og når vinden har hærget, og bølgerne har været kraftige, så skyller der masser af nordens guld op på kysten. Ravet ligger bare og venter på at blive samlet op, og skolen har derfor investeret i særlige ravlygter, som udlånes til formålet.

Bålplads:

Til hygge eller til at lave din egen bålmad. Vi vægter fællesskabet højt på College HF-Outdoor, og der er ikke meget, som er mere hyggeligt end at lave bæredygtig mad over bål sammen med sine klassekammerater.

Grej:

På College HF-Outdoor har vi masser af udstyr, som vores elever kan bruge i deres hverdag, og til når de udforsker og benytter Danmarks største vildmark Nationalpark Thy. Samtidig vil vi gerne i samarbejde med vores elever udbygge vores samling af udstyr, så eleverne vil få indflydelse på de indkøb, som vi påtænker at lave fremadrettet.

Studie- og ordensregler

Du kan læse mere om studie- og ordensreglerne på kollegiet her.

HF Outdoor på tur i Nationalparken